NIEUWSBRIEF 21

 1. Gesprek met Marc Brys.
  1. Inleiding door Marc Brys.
  MB looft de openheid en transparantie van het bestuur inzake transfers. Hij is zeer tevreden met de nieuwe werking en setting in.
  Er dienen nog een aantal posities ingevuld te worden. Helaas is door de evolutie nu niet meer mogelijk voor alle clubs, wereldwijd om een volledige ploeg te hebben bij de start van de competitie. Dit komt door de makelaars en door het economische.
  Marc Brys geeft wel aan dat hij zich NIET ongerust maakt voor de mogelijke transfers van spitsen. MB vindt OHL een zeer sociale club, goed georganiseerd en die identiteit moet behouden blijven. Want ook voor de spelers is dit zéér belangrijk.

  • Verandert uw aanpak nu er drie zakkers zijn? (Ivan eendracht)

  MB: 1 of 3 is uiteraard een groot verschil. Het risico is groter dit seizoen om in de degradatiezone te komen. Mocht dit gebeuren is het belangrijk de rust in de ploeg te houden en in die zone is de steun van de supporters belangrijk. Jullie kunnen ons net zoals vorig seizoen erdoor trekken.

  • Als er een spits bijkomt, gaat die dan klaar zijn en geïntegreerd in de ploeg? (Ivan-Eendacht)

  MB : Dat hangt af van zijn conditie bij zijn huidige ploeg. Idealiter zou die de eerste dag moeten aanwezig zijn geweest om de matches tussen de spelers te kunnen vinden. Zoals ik eerder al aangaf, is het ondertussen een utopie geworden in het huidige professionele voetbal om de kern compleet te hebben bij begin voorbereiding of zelfs start competitie

  MB: Dat is een moeilijke vraag. Er is een groot verschil tussen vrijblijvende oefenmatchen en competitiewedstrijden war het om de knikkers gaat. Mentale weerbaarheid is belangrijk en zal hopelijk zal dit seizoen sterker aanwezig zijn.. Er moet tevens een sfeer van “gunnen” zijn. Een spits die scoort moet in de picture lopen. Zo werd bijvoorbeeld het trio Mercier-Henry-Sowah in de pers naar voor gebracht door mij om de rest van de ploeg achter die drie te krijgen. Zij moesten immers ruimte maken voor hen zodat zij konden scoren.
  Anderzijds is het zo dat de groepsmentaliteit moet gekend zijn. Zo deden we grondoefeningen  (sit-ups, pompen) met een viertal spelers door het verkeerd uitvoeren van de oefening. Maar als coach heb ik graag dat de groep samen traint en had de ploeg afgesproken met z’n allen de grondoefeningen te doen. De groep pikte hierop in uitgezonderd een aantal nieuwkomers die dit niet door hadden. Daar werd dan nadien mee gepraat en aan gewerkt.

  • Kunnen nieuwkomers de sfeer verpesten? (Geert-Leive2002)

  MB: Als de spits er twee per wedstrijd binnenlapt, zal de ploeg dit waarderen en ik ook.
  Voetballer zijn wordt zwaar onderschat. Zij staan immers altijd onder druk. Ik wil voor hen als een vader zijn, wie de problemen ziet en aanpakt, die er is voor hen.

  • Vorig jaar speelden we met één spits. Was dit een bewuste keuze? (Ivan- eendracht)

  PW:  We hadden er geen twee! (NVDR dit was duidelijk al grappend bedoeld.)

  MB: Het kan evengoed met twee. Maar met de drie goede spelers die we vorig seizoen vooraan hadden kon dit niet. Ik heb het middenveld willen bevolken om alzo de kwaliteiten van Maertens, Tamari en Casper naar boven te laten komen. Xavier moest een minder defensieve rol krijgen en een bevoorrechte positie en de groep acceptaarde dit gezien het rendement.
  Met twee spitsen hadden we dit niet kunnen doen.

  • Waarom met vier verdedigers? (Hortense-federatie)

  MB: Ik speelde met drie omdat ik het centrum gesloten wou houden. Tamari heeft meters nodig en daarvoor moeten we hoger spelen met de spelers die we hebben en daarom speelden we niet met vier. Het is niet de coach die het systeem bepaald maar wel de kwaliteit van de spelers.

  Ik wil chaos creëren in de ogen van de tegenspeler, maar georganiseerd voor ons. Daarvoor moet er veel beweging zijn zonde bal. Komt bv de linker back naar rechts voor dan verwacht de tegenploeg dit niet en wordt die niet gedekt. Hij moet daar dan nog wel gebruik van maken.

  We scouten zelfs de scheidsrechters om zéér detaillistisch te werk te kunnen gaan.

  • Er wordt afgerond met een laatste rondevraag.
  • Marc – Louvaniste nodigt Marc Brys alleszins uit om de federatie terug te woord te staan in januari. Waar Marc Brys graag op ingaat.
  • Hortense - Wat is de ambitie ?
   PW: afhankelijk van de spitsen.
   MB: Er wordt hard gewerkt voor een spits, dag en nacht en zelfs tijdens vakanties met de familie. Ambities kunnen pas geformuleerd worden wanneer men de ploeg heeft.

   

  1. Club update door Peter Willems

  Peter Willems geeft een overzicht van het nieuwe competitieformat.
  1A-REEKS = EERSTE DIVISIE

  16 clubs met twee tot drie degradanten

  1 tot 6 speelt Champions Play-offs (Play-off 1) => nr. 1, 2 en 3 zeker van Europees voetbal

  7 tot 12 speelt Europa Play-offs (Play-off 2) => nr. 1 strijdt met nr. 4 in Play-off 1 in barrageduels voor Europees ticket

  13 tot 16 spelen Degradatie Play-offs (Play-off 3) => nr. 2 speelt barrageduels met winnaar play-offs 1B (Divisie 2), nr. 3 en 4 degraderen

  1B-REEKS = TWEEDE DIVISIE

  8 clubs + 4 beloftenteams (Club Brugge, Anderlecht, AA Gent en RC Genk) => nr. 1 en 2 promoveren naar 1A

  Nr. 3 tot 6 spelen Tweede Divisie Play-offs met als inzet barrageduels met de nr. 2 in Play-off 3 1A (promotie/degradatie)
  FANDAG:
  De wedstrijd tegen Leicester vormt het hoogtepunt.
  De voorzitter Kuhn Top zal ook aanwezig zijn. Graag nog een warme oproep aan alle supporters om aanwezig te zijn.
  Momenteel zijn er 3700 tickets geclaimd en 300 Leicesterfans.

  U23:
  Het wordt niet alleen een belangrijk maar ook een leuk seizoen.
  Ook hier zijn we nog op zoek naar een spits en verdedigers.
  De jeugd traint mee met de A-kern. En waar dit in het verleden het niveau een beetje naar beneden haalde is dat nu niet het geval. U23 wordt aanzien als de laatste fase in de opleiding en doel is ze naar de a-kern te tillen.
  DAMES:
  Nog een positie in de verdediging. Verder is de ploeg volledig en versterkt. Hier komt het wel goed.

  A-KERN:
  We bouwen verder. Er werden bewust nog geen spelers gehuurd. We streven naar langdurige contracten zodat er een basis wordt gevormd voor de volgende seizoenen. En dat de budgetten in de toekomst gerichter kunnen aangewend worden;
  We zoeken zeker nog een linksvoetige verdediger. Op het midden hebben we Gamboa, die er veel belovend uit ziet. We zoeken nog een tijdelijke vervanger voor Siebe.
  Verder nog één tot twee spitsen. Het budget dat de voorzitter heeft vrijgemaakt is mooi, er werd moeite gedaan.
  Mykola Kukharevych wordt voor één jaar verder gehuurd met een optie.
  Peter Willems vindt dat we in het verleden teveel reactief werkten en nu moeten we proactief gaan werken.
  Coopman kwam op zijn vraag. Peter Willems en Marc Brys zagen dit wel zitten en hebben hem laten mee trainen. Coopman trok er zelf de stekker uit omdat hij voelde. Het niveau te hoog was.
  Vragen aan Peter Willems:

  1. Marc-Louvaniste : Zijn de aankopen voor de U23 met de bedoeling deze naar de a-kern let laten groeien?
   PW: Ja, de bedoeling is om het budget zo efficiënt en gericht mogelijk aan te wenden vanaf volgend seizoen.

   

  ABONNEMENTEN – Jimmy Coenraets.

  Momenteel 3700 wat onder de verwachtingen ligt.
  Er wordt gedicussieerd over welek mogelijkheden er zijn om meer supporters te motiveren een abonnement te komen en de rol van de sc’s daarin.

  OPENING CASABLANCA OP VRIJDAG 15/7

  Het programma wordt naar voor gebracht en zal eerstdaags gepubliceerd worden.

  FANDAG

  Abonnementen zullen kunnen worden afgehaald in de offside.
  Het magazine 20 jaar OHL ziet er prachtig uit en telt maar liefst 90 pagina’s.

  Cashless card

  De historiek van je kaart kan je alleen via mail opvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  Momenteel bedraagt de cashback 10 € wanneer men lid is van een sc. Er zal onderzocht worden in hoeverre dit kan opgetrokken worden naar 12 of 15€.
  MATCH TEGEN CLUB BRUGGE
  Het bestuur streeft naar een vol his en vraagt de sc’s hun beste beentje voor te zetten.

  VERSLAG 90 MINUTS          
  Wordt morgen (13/7) gepubliceerd op de website.
  EVACUATIE OEFENING
  Goede opkomst van supporters. Perfect verlopen. Er werden een aantal werkpunten genoteerd die ondertussen werden weggewerkt.
  Over drie jaar houden we er terug eentje.

  VOICE OF OHL:
  Dinsdag 19/6 houden we de selectie.
  Dirk Reekmans zal zijn vervanger blijven ondersteunen. Tussen de kandidaten waren helaas geen vrouwen.
  De preselectie was niet zo eenvoudig aangezien men ook naar een persoon dient te zoeken die de neutraliteit kan bewaren in zijn commentaren ook al is hij fan van OHL. Toch kwam men tot een mooie selectie.

  Welk is het verschil tussen de ploeg dit jaar en vorig jaar qua spirit, gedrevenheid? (Marc-Louvaniste)