NIEUWSBRIEF 18

  1. Club update door Peter Willems (10’)
  • Sportief nieuws (blessures, resultaten)

  Peter Willems : De wedstrijd tegen Eupen was een slechte wedstrijd.
  POII wordt moeilijk. Tegen de laatste vier hebben we 3/24 gehaald wat slecht is en dit zal meegenomen worden in de evaluatie naar volgend seizoen toe.
  Het licentiedossier is rond zowel voor de heren als damesploeg. Er is een bankwaarborg van King Power voor 1 ½ seizoen, hierdoor verwacht het bestuur geen problemen voor de licentie.
  Blessures :
  Rezai heeft zijn been gebroken en zal waarschijnlijk niet meer in actie komen.
  Kuharevysh is terug uit blessure.
  Malinov is ook terug.
  De toestand van Maertens is nog af te wachten.
  Er werd een nieuwe speler aangetrokken, de 19-jarige Cedrik Gbo van Esperance Tunis op huurbasis met een optie.
  Dames : Die zijn goed gestart aan de playoffs. Tegen Bruge waren ze top. Zaterdag 19/3 spelen ze tegen Anderlecht in Overijse.

  U21 : Speelden 1-1 tegen Brugge. Ze hadden moeten winnen. Komend seizoen zullen de eerste vier zullen in 1B spelen, nummer 5 tot 8 in eerste nationale en nummer 9 en 10 in 2de nationale.
  Voor 1B dient er 100.000 € betaalt te worden en het bestuur denkt dat 1ste nationale beter zal zijn voor onze spelers.
  Potentials :  Een 20tal spelers van de potentials (15-16 jarigen) zal een uitwisseling krijgen en mogen mee gaan trainen in Leicester.

  Oekraïne : OHL kreeg veel vragen van spelers zowel individueel als van ploegen uit Oekraïne om te mogen komen trainen op OHL. Daarom werd er met het stadsbestuur gekeken voor een overeenkomst voor opvangplaatsen maar eveneens met supporters voor vervoer, koken en logies. OHL gaat dit als een project uitwerken. Het is geenszins de bedoeling om deze spelers in te lijven, maar vooral te helpen, te ondersteunen.

  • Club update

  Project Oekraïne

  Onze club wil jonge voetballers uit Oekraïne opvangen en vraagt ook aan zijn supporters om te helpen waar mogelijk.

   

  • BAS  uitspraak

  Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) buigt zich op 04.03.2022 over de zaak OHL - KV Mechelen. Die wedstrijd moest plaatsvinden op 15 januari, maar KV Mechelen gaf toen verstek omdat het twee coronapositieve doelmannen (Coucke en Wenssens) had. Omdat de aanvraag tot uitstel aanvankelijk niet werd goedgekeurd door de kalendercommissie eiste OHL een forfaitzege. De Disciplinaire Raad van de KBVB vond dat er sprake was van leeftijdsdiscriminatie in het coronareglement van de Pro League en oordeelde dat de match gespeeld moet worden. OHL spande een zaak aan voor het BAS.

  Antwoord Peter Willems :
  De wedstrijd tegen KV Mechelen zal niet gespeeld worden. KV krijgt een forfait.
  het Bas oordeelde dat KV niet alle rechtsmiddelen heeft benut op het moment zelf en dat ze het recht in eigen handen hebben genomen. Hun twee doelmannen waren speelgerechtigd en ze hadden dus kunnen spelen. Er is geen beroep mogelijk enkel kan KV nu burgerrechtelijk gaan.
  Gezien de wedstrijd niet doorgaat heeft OHL beslist om de abonnees te compenseren. Elke abonnee zal de mogelijkheid geboden worden het geld of op zijn cashless kaart te krijgen of te doneren aan Oekraïne of het project in Casablanca.

   

  1. Overzicht communicatie topics (Bert Callens)

  De verantwoordelijke voor communicatie brengt in een kwantitatieve power point voorstelling de voorbije communicatie op de sociale media.

  1. Samenvatting SF: (15’)

  Overzicht / evaluatie van thuis- en uitmatchen + vooruitblik matchen

  • OHL-Genk 09.02.2022:
  • Verlies moeilijk te verteren door Genk reacties in media /sociale media geruchten doen de ronde dat onze CEO zelfs verwijten naar het hoofd kreeg.
   Peter Willems reageert hierop dat dit met het bestuur van Genk is uitgepraat en dat Genk zelfs een mooie geste heeft gedaan om zich te verontschuldigen.

   

  • OHL-Cercle Brugge 12.02.2022
  • Verlichting aan poort 13 wordt zeer positief onthaald door supporters.
  • Blijft Poort 13 ook als uitgang als bezoekende fans terug toegelaten worden?
   Wat poort 13 betreft naar de toekomst meldt Luc Leys dat die poort enkel voorzien is voor de skyboxen, pers maar afhankelijk van de risicograad van de match kan er naar de toekomst gekeken worden deze ook voor andere stadiongangers te gebruikten. Het zijn de ordediensten die hierover beslissen. Zeker is dat indien de gate gebruikt wordt, de supporters via de uitgang aan de frituur naar de vest zullen moeten gaan. De andere uitgang is namelijk privé van de building riverside.
  • “90 minuten lang” fantastische ondersteuning van de OHL-supporters in nagenoeg het hele stadion onder impuls van de spionkop in T4 die het beste van zichzelf hebben gegeven! Mooi dat verschillende spelers individueel de revue mochten passeren in hun gezangen.

   

  • STVV-OHL 20.02.2022
  • Bijwonen uitmatchen terug mogelijk. Ondanks de inspanningen van OHL om ons tijdig info te bezorgen, toch moeilijk haalbaar om de organisatie rond te krijgen voor de SC’s.
  • Beperkte interesse bij de supporters omwille van de timing van de wedstrijd.

   

  • OHL-Anderlecht 26.02.2022
  • Opkomst fantastisch uitverkocht ongelooflijke sfeer!
  • Aftrap Bart Swings werd gesmaakt door het publiek.
  • Reanimatie fan in T2 snelle medische interventie toestand supporter?
   Momenteel is zijn toestand nog zeer onstabiel.
  • Door de massa volk, opstopping bij vertrek in o.a. tribune 3.

  Hekke Aerts van LCDB brengt het ongenoegen van de regioclubs naar voor in verband met de annulatie van hun uitnodiging.
  Jimmy Coenraets : Ticketing had meer vraag dan capaciteit.  Uiteraard is dit een spijtige zaak.  De spelers die niet konden komen worden nu uitgenodigd voor de wedstrijd tegen Union of konden kiezen om op hun paasstage spelers van OHL te ontvangen.
  Wel heeft het bestuur geleerd dat ze dienen op te letten dat de genodigden regioclubs niet komen uit de omgeving van de tegenspelers. 

   

  • Club YLA - OHL Women 05.03.2022
  • Uitslag 0-6 !! Fantastische start van de PO!

   

  • Eupen-OHL 06.03.2022
  • Opkomst slechts 2 supportersbussen (Leive2002 en Louvaniste).
  • Beperkte interesse bij de supporters omwille van de timing van de wedstrijd en de verre verplaatsing.
  1. Discussiepunt / vergaderpunt (40’)
   • SLO-assistent à kandidaten?

  Tot op heden heeft nog niemand zich Kandidaat gesteld.

  • “90 minuten in de kleedkamer”
   Jimmy Coenraets :
   Zeer interessant initiatief. Bedoeling is een bredere scope van supporters met verschillende achtergronden. Inzake communicatie werd genoteerd dat die meer naar de basis van het spel moet, meer voor- en nabeschouwingen, ..
   Het bestuur doet ook een oproep om dames rond de tafel te krijgen. Want zoals eveneens in deze vergadering zijn het hoofdzakelijk mannen ronde de tafel. Angelo Houblon (lid Louvaniste) viel op en zal ook voor andere topics gecontacteerd worden zoals het herwerken van de website. Hij is een fervent gebruiker die blijkbaar de website door en door kent.
   De tweede editie is gepland voor eind maart en zal gaan omtrent beleving en ticketing en voor- en na de wedstrijden.
   Dit initiatief wordt aanvullend gezien aan de vergaderingen met de federatie.

   

  • Opkuis en vrijwilligerswerk:.
   Goed gelukt.

   

  • Clappers
   Tegen Union zullen er opnieuw klappers uitgedeeld worden.
   Het is geenszins de bedoeling dit elke thuiswedstrijd te doen. Ecologisch is dit niet verantwoord. Maar het bestuur denkt er aan die éénmaal per seizoen.

   

  1. Rondvraag/varia
  • Brievenbus OHL aan Kardinaal Mercierlaan  niet meer in gebruik.
   Gezien we een openbaar domein zijn, is alles toegankelijk en kan men dus tot aan het secretariaat gaan.
  • Abonnementen bij afwezigheid doorgeven aan iemand anders.
   Dit is een optie die dient verder onderzocht te worden zodat men zijn plaatsje kan vrijmaken voor iemand anders.
   Het ticketingplatform wordt uitbesteedt aan Robotickets. Dit is gebruiksvriendelijker dan het huidige. Zij werken momenteel voor Legio Warschau en hun support zou véél toegankelijker zijn dan bij de huidige leverancier.
  • T4 toiletten :
   er waren blijkbaar onvoldoende plaatsen gezien supporters tegen de draad gingen. Gevolg was dat de passanten aan de andere kant van de draad ongewenste zichten kregen.
  • Octaaf Durinckx meldt dat de Oldstars op 22/3 een tornooi spelen op Bruineveld. En dat 4 ohlers de arbitrageopleiding voor wandelvoetbal volgen. We hebben de grootste deelname maar helaas niet de oudste deelnemer want dat is een speler van Genk van 89 jaar.
  • Geert Pauwels meldt dat Leive2002 op zaterdag 19/3 zowel naar de damesploeg als naar Seraing een bus zou willen inleggen. En vraagt of de andere sc’s hun leden willen oproepen om aan te sluiten.
   Zowel Jeroen Degent van Leuven Lads als Marc Van Eylen van Louvaniste melden dat ook zij dit onderzoeken om te organiseren vanuit hun sc.
   Vanuit het bestuur wil men wel onderzoeken of ze bijvoorbeeld iets kunnen regelen met Kingslize. Frederik Vancauter neemt dit op zich.
  • Christophe Promil vraagt de aandacht voor VHL die komende zaterdag in sportoase speelt en onze supporters uitnodigt. Bert Callens heeft dezelfde vraag gekregen van de ijshockey, hockey, bears, VHL. OHL onderzoekt hoe kan samengewerkt worden en hoe ze supporters kunnen mobiliseren.