NIEUWSBRIEF 17

 1. Voorstelling werknemer OH Leuven  
  Koen Boghe, Hoofd Technische scouting wordt voorgesteld en stelt zijn werking voor met een power Point presentatie. 

 2. Club update. 
  2.1. Overlijden Jan Calewaert. 
  Peter Willems beklemtoont dat er nog niet is gecommuniceerd op vraag van de familie. 
  zij hadden discretie gevraagd om zelf de boodschap uit te dragen. 
  Dhr. Calewaert heeft veel betekend voor de club. Hij bracht ons naar 1ste klasse destijds. 
  Sinds kort was hij opnieuw sponsor et zijn hotel The Fourth en stond voor 100 % achter de club. 
  2.2. Wintermercato : 
  Iedereen is ontgoocheld. Ook het bestuur, de staf, de supporters, iedereen. 
  Peter Willems geeft toe dat er duidelijk werd gecommuniceerd een spits te halen. Niettegenstaande verschillende dossier is dit niet gelukt. 
  Hij weerlegt dat er geen geld zou zijn zoals er via verschillende media wordt gezegd. 
  Het geld was aanwezig. Maar de spits moest direct inzetbaar zijn en betaalbaar. Hij geeft toe dat ze zijn mislukt in hun opzet. 
  Volgens Peter Willems heeft iedereen het recht zijn ongenoegen te uiten over het bestuur, over hemzelf en over de technische directeur Decorte. 
  Maar hij aanvaardt niet dat er ongenoegen zou zijn ten opzichte van de eigenaar. Die treft geen schuld. 
  Peter Willems zal lessen trekken en wil hier nu niet over uitweiden. Eerst dient dit intern te gebeuren en nadien zal hierover gecommuniceerd worden. 
  Er zijn volgens hem geen excuses. 
  Hij roept op niet mee te doen aan negativisme, niet nerveus te worden en achter de ploeg te blijven staan. Hij stelt dat we de juiste coach hebben en een goede ploeg om het behoud te garanderen. 
  Wel wenst het bestuur feedback te krijgen over de kritiek dat er slechte communicatie zou zijn en dat het bestuur een slechte band heeft met de supporters. 
  Als er iets verkeerd is in de communicatie dan horen we het graag stelt hij. 
   
  Over de speciale dossiers: 
  Er was interesse in Lamkel Zé. Maar het was voor Antwerpen géén optie hem in België te verpatsen. Het bestuur heeft rekening gehouden met het feit dat hij 10 weken niet had getraind en zijn moeilijk karakter. Is een speler die zichzelf in zijn voet snijdt om niet te moeten trainen wel het juiste profiel dat we zoeken? 
  In andere dossiers waren er toezeggingen die dan op het laatste moment werden afgefloten. 
   
  Christophe Promil (LCDB) uit het ongenoegen dat er heerst bij Vak K Youth. Zij klagen aan dat zowel zulte-Waregem als Beerschot zich versterken en wij niet. 
  Ze geven Decorte een slechte score. 
  Peter Willems kan hier niets zinnigs over zeggen. Over de technisch directeur wenst hij geen commentaar te geven. 
   
  Waarom wordt de kaart van de jeugd niet getrokken? Naar het schijnt zit de sfeer niet goed in de groep. Waarom vertrekt een Toon Raemaekers naar KV Mechelen? 
   
  Volgens Peter Willems krijgt de jeugd de kans die zij verdienen.  
  -  Mandela Keita is daar een voorbeeld van.  Hij kan nog beter en moet dat op training bewijzen om dan zijn plaats te krijgen.  
  -  Tijdens de training zijn er 6-7 spelers van de Academy die mee trainen. 
  -  De U21 winnen hun 3 voorlaatste matchen, enkel de laatste werd verloren. 
  -  Tijdens de stage hebben de 4 jeugdspelers het niveau niet naar beneden gehaald zoals vroeger het geval was. 
  Peter Willems stelt vast dat we kwalitatief betere jeugdspelers kunnen aantrekken en dat jonge spelers OHL een interessante club vinden. 
  De jeugdwerking blijft een absolute prioriteit. Mooiste bewijs is dat Koen Boghe van KV Mechelen er is en de jeugdwerking zal verbeteren. 
   
  Marc Van Eylen (Louvaniste) vraagt naar de status van de afgelopen contracten, wie houden we en wie niet.  
  We denken aan Romo, Ouedraogo, Ansante, Aguemon, Rezai, Vekemans en Allemeerch.   
  Peter Willems zegt dat hier nog tijd voor is en dat men ten gepaste tijden beslissingen zal nemen. 
  Marc Van Eylen (Louvaniste) wil weten wat er met de huurspelers met een optie zal gebeuren. Zoals Runarsson, De Sart en Kaba? 
  Peter Willems zal hier eind april/begin mei op terugkomen wanneer de data vallen om de opties te lichten.
  Marc Van Eylen (Louvaniste) : Hoe zit het met Sekidika, 
  Peter Willems verwijst naar de communicatie van vandaag. 
  Er werd een faire deel getroffen met Galatasaray.  
  Marc Van Eylen (Louvaniste) Hoe verloopt de scouting voor de eerste ploeg? 
  De evaluatie zal intern gemaakt worden en nadien gecommuniceerd worden zoals eerder gezegd in de vergadering. Tevens zal er dan dieper ingegaan worden op de werking van de scouting 
  Marc Van Eylen (Louvaniste) wil weten of er nog infrastructurele investeringen op de planning staan of richt men zich meer op het sportieve naar komend seizoen toe? 
  Jimmy Coenraets zegt dat er nog verfraaiingswerken uitgevoerd worden in een aantal zalen. En dat het een mix worden van infrastructuur en sportief maar met de duidelijke nadruk op het sportieve. Uiteraard onder voorbehoud van goedkeuring van plannen en budgetten.
  Ivan Peeters (Eendracht) stelt de vraag hoe het komt dat transfers zoals Borges, Tucic, Sadzoute en Sekidika falen. 
  Peter Willems vindt dat er over de voorbije jaren niet zo veel faalden. Borges en Tucic werden gehaald voor 1B. Sadzoute was back-up voor Denorre die altijd speelt gezien zijn niveau. Sadzoute was hier niet tevreden mee en wou weg.
  Sekidika is een spijtige zaak maar zijn houding was niet meer aanvaardbaar. Er werd een goede compensatie verkregen zodat iedereen tevreden is. . 

 3. Marc Van Eylen (Louvaniste) meldt dat vele supporters zullen afhalen gezien er geen spits bijkomt. Nu reeds twijfelen er velen of ze nog wel een abonnement zullen nemen en vinden dat het seizoen over is. Het risico is groot dat er veel minder supporters zullen afzakken naar den dreef. Ook bij de sponsors is er ongenoegen. Een huidige sponsor zal niet verlengen, een ex-sponsor zal zeker niet terugkomen en Peter Desmet zegt zijn diner voor het goede doel nu reeds op.  

  Peter Willems zegt dat indien er geen namen genoemd worden, hier moeilijk rekening mee gehouden kan worden. Onze deur staat altijd open en iedereen kan zijn feedback altijd bij de club kwijt. 

  Marc Van Eylen (Louvaniste) vervolgt met de klachten omtrent de communicatie. Er werd veel personeel bij aangeworven maar er is geen verbetering in de communicatie. Er worden leuke item gepost zoals Piet Piraat, Home Alone en dergelijke, maar weinig inhoud die de supporters interesseren. Ook de vergaderingen kunnen volgens hem verbeterd worden. 

  Jimmy Coenraets stelt dat mochten er een paar betere wedstrijden zijn geweest en dus een beter resultaat, het ongenoegen van de fans veel minder zou zijn. Tevens benadrukt hij dat Peter Willems stelde dat er lessen zullen worden getrokken. Jimmy Coenraets hoopt op een beter resultaat dan vorig jaar en stelt dat de evaluatie op het einde van het seizoen zal gemaakt worden. 
  Filip van Doorslaer uit zijn teleurstelling in het huidige resultaat maar stelt ook dat het seizoen nog niet voorbij is met nog minstens 10 wedstrijden. Wat de communicatie rond de transfers betreft stelt hij dat tijdens de onderhandeling niet kan gecommuniceerd worden want dit heeft invloed op de prijs, andere clubs etc. We zijn voorzichtig in onze communicatie want het is niet omdat een transfer in deze transferperiode niet rond komt, de speler mogelijk een doel is de volgende mercato. We willen onze strategie niet teveel blootleggen. Ook naar de huidige spelerskern kan dit een mentale invloed hebben.  
  Marc Van Eylen (Louvaniste) stelt dat men over de afgesloten dossiers had kunnen communiceren zoals bijvoorbeeld het dossier omtrent Lamkel Zé waar hier werd over gecommuniceerd. Dit had de speculaties en gissingen bij de supporters verminderd en hen zicht gegeven hebben op de onderhandelingen. 

  Geert Pauwels (Leive 2002 anno 2021) pikt in op de problematiek omtrent de abonnees. Voor Tribune 4 dient men zijn aanwezigheid op te geven. Hoe zit het nu juist met de bezetting? 
  Peter Onkelinx geeft duidelijke tekst en uitleg. De Pro league legt een bezetting op van maximaal 70 % per tribune. Gezien T4 quasi volledig is uitverkocht, heeft het bestuur beslist om de supporters met een abo T4 te bevragen omtrent hun aanwezigheid. Momenteel hebben reeds 664 abonnees hun aanwezigheid bevestigd. Vanaf de 70 % zullen de abonnees verwezen worden naar Tribune2. 
  Voor tribune 1 en 3 is er geen probleem voor de abonnees. Peter Onkelinx onderstreept dat het bestuur de protocollen en wetgeving volgt in samenspraak met de lokale autoriteiten en politie. Hij hoopt dat tegen de wedstrijd tegen Anderlecht opnieuw iedereen kan toegelaten worden zonder beperkingen. 

  Hortense Goemans (federatie) vraagt of er iets kan gedaan worden voor de supporters van tribune 4 die naar tribune 2 verwezen worden. 
  Peter Onkelinx stelt voor om meer sfeer over te brengen nar T2. Bijvoorbeeld trommelaars ook inT2. Hij stelt voor dit weekend dit te bekijken in functie van het aantal abonnees dat aanwezig zal zijn in T4.  
  Op de vraag hoe het protocol is voor de uitwedstrijden antwoordt Peter Onkelinx dat daar nog niets is voor bepaald maar hij verwacht wijzigingen vanaf code oranje of groen. 
  Christophe Promil (LCDB) vraagt of er geen mogelijkheid is om tafels en stoelen te voorzien achter tribune 2 en 4 bijvoorbeeld. Zodoende zou er eten en drank kunnen worden aangeboden. 
  Peter Onkelinx zegt dat het bestuur dit heeft onderzocht, maar een negatief advies heeft gekregen van de lokale overheid. 

 4. Communicatie 
  Bert Callens brengt de communicatie topics. 
  Bert Callens vraagt de aanwezigen of zij enig idee hebben omtrent het werk van de communicatiecel. 
  Uiteraard hebben de leden van de sc’s dit niet. 
  Bert Callens geeft een overzicht van hun werk: 
  636 artikels werden gepubliceerd 
  8102 posts op de sociale media 
  400 mails naar verschillende doelgroepen 
  In 2020 werden er 57.000 minuten video gepost, in 2021 waren er dat 2.000.000. 
  Er wordt veel moeite en tijd ingestoken stelt Bert Callens. Graag feedback, kritiek mag maar dient positieve feedback te zijn. Hij vraagt of iedereen ook de leuke formats voor de wedstrijden zou beoordelen. Nadien geeft hij in een power point presentatie een voerzicht van alle acties van de cel communicatie. 
  Voor de komende wedstrijden zijn de thema’s de volgende: 
  Genk in het teken van Rocky Balboa. 
  Cercle Brugge in het teken van Valentijn en de film Love Actually. Het zal mogelijk zijn om een diner te winnen voor een fan. 

 5. Gouden Label community werking 
  Jimmy Coenraets brengt terecht fier dat OHL samen met Gent, Union en Club Brugge het gouden label hebben ontvangen voor hun community werking. 
  Dit is een hele eer en beloning voor het werk dat er in de community werd gestoken. 
  De criteria voor het toekennen van het gouden label zijn de continuïteit en de onderbouw, niet de kwantiteit aan acties. 

 6. SLO Assistent 
  Jimmy Coenraets geeft verduidelijking. Er was een gezonde vraag van het LAR omtrent de functie van Supporters Liaison Officer. Deze moet aanwezig zijn op de wedstrijden. Voor Jimmy is dit gezien zijn functie als coach van de dames niet steeds mogelijk. Zijn agenda laat dit niet steeds toe. Daarom zal er een vacature opengezet worden voor een assistent. 

 7. Wedstrijd tegen KV Mechelen. 
  Jimmy Coenraets zegt dat er een uitspraak dient te volgen binnen de drie weken. Nadien is er slechts één kans om beroep in te roepen bij het BAS. 
  Indien de wedstrijd niet wordt gespeeld heeft het bestuur beslist de 5% compensatie aan te bieden. De supporters zullen de kans krijgen dit op te vragen of te schenken aan het goede doel. 

 8. Filip Elsen (Den dreef) vraagt hoe hoog de kapitaalsverhoging is. Het bestuur zegt dat deze 3.750.000 € bedraagt. 

 9. Hortense Goemans merkt op dat Jo Gillis vroeger terug is van Heist. Haar dochter meldde dat hij speelde zonder naam op zijn truitje. Jimmy Coenraets bevestigt dit en is verbaasd over de opmerkzaamheid ten opzichte van het truitje. Dit kwam door de last minute bij de selectie door de coach en truitje niet meer kunnen bedrukken door afwezigheid materiaalmeester wegens ziekte.

 10. Varia. 
  Er zijn geen vragen vanwege de aanwezigen. 
  Marc Van Eylen (Louvaniste) komt terug op zijn tussenkomst in verband met het ongenoegen van supporters en sponsors. Hij beseft dat hij niet steeds de meest diplomatische is, maar dat hij steeds loyaal is en kritiek enkel intern uit en met een positieve inborst. Bedoeling is niet af te breken maar kansen te geven te verbeteren. 
  Filip Van Doorslaer reageert hierop dat voetbal emotie is en dat iedereen rond de tafel de beste bedoelingen voor de club heeft.